Het Smartlappenfestival

Op 5 mei 2018 organiseert de stichting Carols in Pernis voor de derde keer een smartlappen festival en omdat het 5 mei is wordt het ook een bevrijdingsfeest. Op twee locaties in het dorp wordt er op die dag gezongen, in de muziektent op het Arie den Arendplein en bij de winkels op de G.A. Soetemanweg. Een paar honderd enthousiaste zangers en zangeressen van maar liefst acht smartlappen-, levensliederen- en shantykoren afkomstig uit alle windstreken, gaan met hart en ziel hun repertoire met een lacht en een traan laten horen.

U krijgt dus niet alleen smartlappen maar ook liedjes uit de periode rondom de bevrijding in 1945 te horen. Een dag dus met veel lief en soms wat leed maar laat u daardoor niet van  slag brengen en zingt u gerust de hele dag uit volle borst mee. Om het nog leuker te maken willen we er ook een braderie bij organiseren, dus  u kunt uw waren weer aanbieden in één van de kramen die wij voor u reserveren. Twee gerenommeerde presentatoren staan er klaar. Pernissers Piet Baai en Johan Verberne gaan u er alles over vertellen en met die twee erbij wordt het dus een top dag.  Er staan dus acht koren voor u klaar om er een gezellige dag van te maken. Houdt deze datum maar vast vrij en zet hem in uw agenda.

De Pernisse Ruitervereniging zorgt weer als vanouds voor een hapje en een drankje. Wilt u een kraam huren of meer informatie dan stuurt u een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Wij gaan door met de voorbereidingen en houden u op de hoogte. Tegen die tijd krijgt iedereen weer een mooie flyer in de brievenbus met het volledige programma. Houdt u ook de winkelruiten in de gaten want daar komen ook posters om u te informeren. Beelden van de vorige twee smartlappenfestivals kunt u onderstaand nog eens bekijken.

Tot ziens op 5 mei!

 

Nieuwsbrief

Voor uw agenda,

We gaan vandaag terug in de tijd van Charles Dickens, de schrijver van de wereldberoemde boeken zoals David Copperfield,Nicholas Nickelby en natuurlijk de onvergetelijke Ebenezer Scrooge uit het boek Christmas Carols. Op 14 december 2019 is het weer zover, dan gaan de bekende figuren uit die tijd weer door de straten van Pernis.

Dit alles is te zien op het Arie den Arendplein, de Cornelis van Dijckstraat en de G.A. Soetemanweg

Bezoekersaantallen

Vandaag18
Gisteren20
Week94
Maand543
Alle40645